top of page

Tid ej fastställd

|

The Lighthouse Onsala

Restoretive Yoga Retreat

Ett återhämtande retreat med yoga, healing, mindfulness, guidade meditationer, grön ekologisk mat från lokala gårdar på en naturskön plats för maximal avslappning och återhämtning.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Restoretive Yoga Retreat

Tid och plats

Tid ej fastställd

The Lighthouse Onsala , Karsegårdsvägen 38, 439 31 Onsala, Sverige

Om evenemanget

Höst -  restorative yoga Retreat

Fredag 13 november 

incheckning fredag 15:00

Hemfärd: söndag 15 november 15:00

Plats: The light house

Investering 4300 kr inkl mat 

Landa in i stillhet denna sommar med en återhämtande helg ute på vackra Onsalahalvön. 

Med hav och natur som närmsta granne kan du landa in djupt i dig själv under en helg ute på denna vackra kursgård, The Light House

I närområdet finns vackra privata stränder att bada på, små spännande stigar att promenera längst med havet eller kanske vill du ta en tupplur under ett träd i gräset i den vackra trädgården.

Helgen bjuder på djupgående Restorative (återhämtande) Yoga som tar dig långt in i dig själv fysiskt som psykiskt. Vi erbjuder även Reiki healing under en del av yoga passen för att hjälpa kroppens egna läkeprocesser.

Här finns utrymme till mindfulness promenader utomhus längst med hav och natur, meditation till fågelsång och total avslappning för alla sinnen.

Under retreatet serveras grön vegetarisk/vegansk hälsosam ekologisk mat,  juice och smoothies från lokala gårdar i Halland. Allt för att du ska få uppleva maximal återhämtning och välbehag.                    

Recept på allt som serveras till er samt ett Restorative Yoga program som ni kan utöva hemma får ni med er på e-post efter retreatet. 

Hur en typisk dag ser ut, 

07-08:30  Morgon yoga och meditation

09-11:00 Frukost buffé och Karma Yoga

11-15:00 Dagaktivitet, bad och sol, möjlighet för en bokad behandling

15-17:30 Yoga

18-19:00 Middag

19:30 Guidad meditation, avslappning för djup sömn

Vad är Restorative Yoga?

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yoga stilen då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av och släppa kontrollen för att komma ner i varv.

Hur fungerar Restorative Yoga?

I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 15 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning. En position kan räcka som praktik, vilket gör att vi kan praktisera Restorative även när vi har kort om tid eller när vi är ovana vid praktiken och till en början kanske har svårt att slappna av.

Återhämtning – nyckeln till vårt välmående

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms. Vi kan jämföra det med att vi skapar en jämnare och behagligare bilkörning med denna synkning, på samma sätt skapas en lugnare och mer behaglig balans i oss själva.

Props, hjälpmedel

I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt ut.

Fördelar med Restorative Yoga

-Bättre sömn.

-Ökad cirkulation i kroppen.

-Avslappning, släpper spänningar.

-Lugnar sinnet och kan därmed bromsa in fysiska stressymptom.

-Har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion.

-Stimulerar parasympatiska nervsystemet, lugnar därmed både kropp och sinne.

-Ökar fokus och närvaro.

-Ger en ökad kroppskännedom där vi kan gå djupare och få mer förståelse för vår egen kropp.

-Lär oss att släppa kontrollen och våga hänge oss fullt ut.

-Ett bra komplement till din övriga yogapraktik och/eller träning.

-Enkelt att utföra, passar alla.

-Ger kroppen återhämtning mellan träningspass och förebygger skador.

Pris:  4100kr inkl hela kursen mat och övernattning på The Lighthouse 

Anmälningsavgift 1000:- 

Om Josefin O´Brian 

Min passion i livet är holistisk hälsa! 

Ihop med yoga, meditation, motion, grön ekologisk mat och glädje vill jag vara med och coacha dig in till ditt hjärtas röst.

Jag älskar att vistas ute i naturen, vandra i skogen, yoga utomhus och sjunga mantrasånger runt en lägereld. att laga god näringsrik antiinflammatorisk mat som läker kroppen och att studera vidare i det breda ämnet plant-medicin.

Ödmjukt ser jag mig själv som en student och blir aldrig fullärd utan fortsätter att bygga på med nya utbildningar och kurser. 

Om The Lighthouse: 

The Lighthouse drivs av Helena-Magdalena och Jörgen Ivekrans-Nätt. Helena-Magdalena nås lättast vis sms 0768-904 906 eller mail info@helena-magdalena.com Jörgen nås lättast via telefon 070-956 83 55 

Anmälan: 

Anmälningsavgift är 1000:- och betalas i samband med anmälan, på eventet på hemsidan: www.thelighthouseonsala.com 

Anmälningsavgift återbetalas enbart i speciella fall. 

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • Anmälningsavgift

  1 000,00 kr

  1 000,00 kr

  0

  0,00 kr

 • Slutbetalning

  3 300,00 kr

  3 300,00 kr

  0

  0,00 kr

 • Kursbiljett

  4 300,00 kr

  +107,50 kr serviceavgift

  4 300,00 kr

  +107,50 kr serviceavgift

  0

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page