top of page

Tid ej fastställd

|

The Lighthouse Onsala

Healing Restorative Yogakurs - onsdagar 17:30

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Healing Restorative Yogakurs - onsdagar 17:30
Healing Restorative Yogakurs - onsdagar 17:30

Tid och plats

Tid ej fastställd

The Lighthouse Onsala , Karsegårdsvägen 38, 439 31 Onsala, Sverige

Om evenemanget

 

Restorative Yoga - vad är det?   

Restorative- eller återhämtnings yoga handlar om att slappna av och låta kroppen vila och förnya sig. 

Det här är en meditativ och terapeutisk form av Yoga som handlar om att skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. 

Restorative yoga är en specifik form med avsikt att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning och avslappning. Det uppnås genom behagliga positioner som är helt utan ansträngning för kroppen och positionen hålls i minst 15 till 30 minuter.     

Tanken är att du ska ha det så bekvämt som möjligt och det är därför man i restorative använder många yogatillbehör såsom bolster, block och filtar för stöd. Det fina med det är att du får en chans att bli omstoppad och inbäddad  för att hitta in i total avslappning. Det är inte ovanligt att känslor hittar ut i de olika positionerna. När kroppen landar in i avslappning stängs det sympatiska systemet av och vårt nervsystem likaså. Det parasympatiska systemet sätts istället igång. I det tillståndet börjar kroppen att reparera, läka, och frigöra känslor och andra blockeringar.         

Återhämtning – nyckeln till vårt välmående     

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms. Vi kan jämföra det med att vi skapar en jämnare och behagligare bilkörning med denna synkning, på samma sätt skapas en lugnare och mer behaglig balans i oss själva    

Props, hjälpmedel     I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt ut.       

Fördelar med Restorative Yoga     

-Bättre och fördjupad sömn     

-Ökad cirkulation i kroppen.     

-Avslappning, släpper spänningar.     

-Lugnar sinnet och kan därmed bromsa in fysiska stressymptom.     

-Har en läkande effekt på kroppen i och med sin återhämtande funktion.     

-Stimulerar parasympatiska nervsystemet, lugnar därmed både kropp och sinne.     

-Ökar fokus och närvaro.    

 -Ger en ökad kroppskännedom där vi kan gå djupare och få mer förståelse för vår egen kropp.     

-Lär oss att släppa kontrollen och våga hänge oss fullt ut.     

-Ett bra komplement till din övriga yogapraktik och/eller träning.     

-Enkelt att utföra, passar alla.     

-Ger kroppen återhämtning mellan träningspass och förebygger skador.     

Reiki     

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod med handpåläggning som hjälper vid till exempel smärta, stress, ångest, fysiska samt mentala spänningar och känsloblockeringar som kan sätta sig på olika delar av kroppen. I vårt moderna samhälle rusar vi fram, vi behöver ta tid att stanna upp och lyssna in kroppen. Reiki arbetar med vår egna läkningsprocess samt fyller på med ljusenergi från den Universella källan och går precis dit den behövs i din kropp och ditt liv.      

Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter från bland annat Tibet. Maikao Usui  började undervisa in Reiki 1922 efter att han utvecklat metoden Under en intensiv meditations period fick han till sig Reikin och dess symboler som används för att öppna upp reiki energin vid en behandling.     

Jag behandlar enligt den Tibetanska metoden.      

Under en behandling med mig logger du varmt och mjukt inlindad i filtar. 

Jag låter reiki energin flöda igenom mina händer. Jag låter rummet fyllas av lugn musik och dofter av blommor och örter. jag arbetar med guider, ancestors och änglar, ibland kan någon från andra sidan dyka upp. 

Du kan känna dig uppfylld, frusen eller krasslig ett par dagar efteråt pga kraften i healingbehandlingen.      

Jag har gått reiki I reiki II samt läst till Reiki Master Teacher hos Birgitta Lundin på  Vita Nova.     

6 kurstillfällen   Onsdagar 17:30-19:00   Introduktionspris 2020 , 1499:- 

Onsdagar 16 september - 21 oktober 17:30-19:30 

Kurs 6 tillfällen (ej drop-in) 1499kr/hela kursen 

Kursen avser dig som vill fördjupa dig i yogans mest avslappnande gren. Återhämtnings yoga hjälper kroppen in i total avslappning och ifrån den platsen arbetar kroppens egen läkande process.

Utöver de djupavslappnande återhämtade yogapositionerna kommer ni även att få reiki healing. Under klassen går jag runt och ger er reiki healing som går dit den behövs.

Den här yogaformen avser alla, inga förkunskaper krävs, 

Endast bokade kurs platser. 

Kursledare: Josefin O´Brian - läs mer om henne här: 

https://www.thelighthouseonsala.com/josefin-o-brien

Anmälan till Josefin på telefon: 0708-407 519

Hitta hit: 

The Lighthouse ligger på Karsegårdsvägen 38, Onsala utanför Kungsbacka.   Det går tåg till Kungsbacka och buss 731 till Karsegården. 

Varmt välkomna önskar Josefin!  

Dela detta evenemang

bottom of page